Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljalec zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, vabila na dogodke, publikacije in ostali produkti upravljalca.

Upravljalec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:  Penzion Kračun, Slomškova ulica 6, 3215 Loče, Slovenija.

Za uporabo spletnega mesta  moramo pridobiti nekatere vaše osebne podatke, katere bomo upravljali v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Z registracijo na spletnem mestu se strinjate, da se vaši osebni podatki, ki ste jih posredovali ob pridobitvi uporabniškega imena, uporabijo na način in v namene, opisane v nadaljevanju teh pogojev.

Osebni podatki,  se bodo obdelovali in uporabljali z namenom zagotavljanja storitev, za zagotavljanje neposrednega obveščanja uporabnika o novih storitvah spletnega mesta, za preverjanje, ali uporabnik uporablja storitve, v skladu s temi pogoji. Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

To spletno mesto lahko zbira nekatere podatke o vašem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in naslov IP (Internet Protocol), prek katerega dostopate do interneta, datum in ura, ko dostopate do mesta, strani, ki jih obiščete na mestu, in internetni naslov spletnega mesta, neposredno s katerega ste prišli na naše mesto.

Podatke, ki jih zberemo, uporabljamo za zagotavljanje, vzdrževanje, zaščito in izboljšanje teh storitev, razvoj novih storitev ter varovanje spletnega mesta in uporabnikov ter obveščanje o novostih, povezanih s portalom, splošnih informacijah, povezanih s tematiko portala, člankih, aktualnih ponudbah in ostalih poslovnih informacijah, pri čemer za novičarsko listo lahko uporabljamo zunanji servis skladno s pravili slednjega (npr. mailChimp) in podatke hranimo v oblaku.

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine upravljalca (e-novice, vabila na dogodke, publikacije in ostale produkte upravljalca), morate izpolniti obrazec/prijavo/registracijo na spletni strani upravljalec. Z izpolnitvijo tega obrazca/prijave/rezervacije in potrditvijo posredujete upravljalec naslednje kontaktne podatke: Ime, Priimek, Telefon, Email.

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca/prijave/rezervacije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic, dogodkov, publikacij in ostalih produktov upravljalec, na katere ste se naročili. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti želenih e-novic, dogodkov, publikacij in ostalih produktov upravljalec.

Upravljalec spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu upravljalec določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na upravljalec, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Upravljalec ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, dogodke, publikacije in ostale produkte. Te podatke obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani pri oddaji prijave sprejmete pogoje »Politika zasebnosti«.

Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od upravljalec oz. preko elektronske pošte na naslov teci@konjiskimaraton.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah upravljalca (e-novicah, dogodkih, publikacijah in ostale produktih upravljalec). Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

Čas hrambe osebnih podatkov

Upravljalec hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (novic, vabil na dogodke, publikacij in ostalih produktov upravljalec), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani upravljalca in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

 

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve.

Upravljanje piškotov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnika, kar mu omogoča, da po želji omeji ali onemogoči piškotke. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, je mogoče tudi enostavno izbrisati.

Katere piškotke uporabljamo?

Domena Ime piškotka Namen Veljavnost
.lukabenwedding.si pll_language Piškotek se uporablja za razlikovanje jezika strani. 1.leto
.lukabenwedding.si cookie_notice_accepted Piškotek služi avtomatskemu zaznavanju, da ste piškotke sprejeli ali ne. 1.leto
.lukabenwedding.si _ga Piškotek se uporablja za razlikovanje unikatnih uporabnikov. 2.leti
.lukabenwedding.si _gat Piškotek se uporablja za analizo. Seja
.lukabenwedding.si _gid Piškotek se uporablja za razlikovanje unikatnih uporabnikov. 1. dan

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke izklopite. Kako:

Če piškotke izklopite, spletna stran morda več ne bo delovala pravilno in bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Kjub izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.